Вівторок, 19.03.2024, 07:21
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Новини ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Головна » 2014 » Жовтень » 01

У вересні 2014 року Полтавщина відзначає 245 річницю від дня народження видатного українського письменника, драматурга, класика нової української літератури Івана Петровича Котляревського. Цього ж року виповнюється 45 років від часу відкриття музею-садиби та 195 років з дня написання п’єси «Наталка Полтавка».

Напередодні дня міста у Полтаві відбулося літературно-мистецьке свято « Ярмарок талантів Наталки Полтавки», організоване працівниками музею І. П. Котляревського спільно з педагогами та вокально-хореографічним колективом «Зоряна» ЗОШ №7.

Дійство відкривали вихованці ЗОШ№7 з вокально-інструментальною композицією. У «Ярмарку талант ... Читати далі »

Переглядів: 707 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 

23  вересня з нагоди святкування Дня міста учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П.Котляревського  здійснили навчально-виховну екскурсію до смт. Котельви, яка напередодні відзначала День партизанської справи.  Відвідавши народний музей двічі Героя Радянського Союзу С.А.  Ковпака, оглянувши експонати та прослухавши змістовну екскурсію, діти отримали знання про героїчні подвиги людини, яка, керуючи двохтисячним військом партизанів, завдавала нищівних ударів німецько-фашистським загарбникам. Учні мали змогу оглянути зразки військової зброї періоду Другої Світової війни, а також потримати деякі з них у руках.

Дощова пог ... Читати далі »

Переглядів: 690 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 Особливим виявилося Перше вересня та  перший урок для  одинадцятикласників Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1, який вони провели просто неба біля пам’ятника Т.Г. Шевченку. На перший урок діти запросили  і своїх батьків.  Учні груп І-41, ІФ-42, П-43 декламували  патріотичні вірші видатних поетів України – Т. Шевченка, В.Симоненка, В.Сосюри, Б. Олійника, Марії Бойко, обговорювали їх актуальність. Багато ліцеїстів є авторами власних неповторних віршів та прози, у яких сміливо й палко висловлюють свій патріотизм, бажання бачити свій народ вільним і єдиним. Так, Безкоровайна Анна, Янко Ксенія, Грабенко Юлія віршами  про рідну землю схвилюва ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

У складній ситуації, що склалася в нашій країні, на перший план постають питання профілактики правопорушень, збереження  фізичного й психічного здоров’я підлітків і молоді. Уміння учнів протистояти злочинам і правопорушенням у суспільстві, попередження негативного впливу факторів соціального й природного середовища –саме з цими питаннями були ознайомлені  учні 9-го класу Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського під час зустрічі з працівниками  кримінальної міліції в справах дітей Полтавського МУ УМВС Горобієм В. С. та Шараєм А. Б. Працівники міліції розповіли учням, з якого віку та за яких умов підлітки несуть кримінальну відповідальність, відповіли н ... Читати далі »

Переглядів: 543 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 

Недільний ранок – не привід байдикувати чи ховатися під ковдрою до обіду, навіть якщо завтра вже на кожного чекає робота, семінар в університеті чи шкільна парта. Вихідний день – можливість провести свій вільний час із користю для здоров'я. Саме це довели жителі нашого міста, об'єднавшись у спортивно-масовому заході «Молодь обирає здоровий спосіб життя».21.09.14 р.,  у Полтаві відбувся легкоатлетичний забіг. Після покладання квітів до Вічного вогню учасники забігу на чолі із міським головою Полтави Олександром Мамаєм побігли до Корпусного парку. На фініші відбулося нагородження 400 учасників забігу та відкриття міської спартакіади серед школярів ЗНЗ Полтави. Л ... Читати далі »

Переглядів: 557 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 

У суботу 27  вересня 2014 року в Полтавському міському багатопрофільному ліцеї №1 імені І.П. Котляревського відбувся волейбольний турнір між батьками та учнями групи І-21. Азартно, весело, видовищно пройшла гра.

Уболівальники завзято підтримували обидві команди. І хоча виграли все-таки батьки, діти не засмутилися, адже це ще один стимул грати краще. А перемоги попереду.

 

 

 

Переглядів: 557 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

«Урок-екскурсія» 13 вересня. Так можна назвати подорож дев’ятикласників  Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського в с.Великі Будища Диканського району, де всі ми стали учасниками драматичного дійства  - українського весілля. Наречені, дружки, світилки, гості (тобто ліцеїсти) прилучилися до старовинних традицій рідного краю, збережених дбайливими мешканцями села. Кожний етап весілля супроводжувався  народними піснями.  Виставка унікальних рушників ручної роботи, предмети побуту минулих століть, традиційні обереги й пахучі печені шишки нікого не лишили байдужими. За тему «Українське весілля» всім можна поставити відмінні оцінки. Б ... Читати далі »

Переглядів: 609 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

10 вересня 2014 року учні 11 класу правового профілю Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім.І.П.Котляревського відвідали документальну виставку „Народний Рух України: на шляху до незалежності”, що відкрилася  у Державному архіві Полтавської області до 25-ї річниці створення громадсько-політичної організації „Народний Рух України за перебудову” .

Цікавими для ліцеїстів у рамках вивчення курсу «Історія Полтавщини» були виступи народного депутата  4-х скликань, голови Полтавської крайової (обласної) організації НРУ з 1994 по 2005 рр., засновника обласної організації „Просвіта” М.Г. Кульчинського,  голови  управи ... Читати далі »

Переглядів: 577 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

У рамках місячника фізкультури й спорту в Полтавському міському багатопрофільному ліцеї №1 імені І.П. Котляревського протягом 10-12 вересня відбувся спортивний фестиваль «Воркаут у ліцеї», присвячений Дню міста. Воркаут -  це нове спортивне захоплення, яке з кожним днем набуває все більшої популярності як  в Україні,  так і в усьому світі. Для багатьох хлопців і дівчат воркаут стає основою становлення їх як особистості, він розвиває не лише фізично, але також духовно, морально, розумово. Прихильники такого способу життя однозначно вибирають  здоровий спосіб життя, а також активно його пропагують у суспільстві. Учителями фізкультури на високому рівні були організовані змагання, що зібрали не лише вболівальників, але й класних керівників та вчителів-предметників. 

Переглядів: 536 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

  У рамках місячника фізкультури й спорту 5 вересня серед учнів 8-х класів Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім.І.П.Котляревського відбулися спортивні змагання. Вони мали на меті не лише згуртувати новоприбулих ліцеїстів та запалити в них командний дух, але й продемонструвати їх кмітливість, спритність та силу. Учні змагалися в естафетах, вправах з м’ячем, стрибках. Такі заходи спонукають дітей до систематичного фізичного самовдосконалення, сприяють утвердженню здорового способу життя, розвитку рухових якостей, почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги. Кожну команду підтримували палкі вболівальники, серед яких були класні керівники та викладачі. Віват спорту й здоров ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

З 20 серпня по 20 вересня 2014 року стартував Всеукраїнський місячник «Увага! Діти на дорозі!». І вже стало доброю традицією для  Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім.І.П.Котляревського  проводити в навчальному закладі   профілактичні заходи  спільно з управлінням Державтоінспекції  ГУМВС України в Полтавській області. Їх метою є  підвищення інформованості учнів про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму. Представник ДАІ, Олександр Клименко, інспектор з оформлення ДТП ДАІ м. Полтава, під час зустрічі 8 вересня 2014 р. з учнями 8 кл. надав   багато корисної інформації  щодо запобіганню дорожньо-транспортних пригод, а також  про статистичні дані нещасних випадків  та як уникнути  небезпеки на дорозі. А головне, інспектор нагадав, що дорога завжди небезпечна!  &nb ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

10 вересня 2014 р. в Літературному музеї  імені І.П. Котляревського з нагоди  245–річчя від дня народження славетного полтавця відбулося відкриття  виставки члена Національної спілки художників України, доцента кафедри образотворчого мистецтва ПНТУ імені Юрія Кондратюка Миколи Грибана та заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України, лауреата Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, доцента кафедри образотворчого мистецтва ПНТУ імені Юрія Кондратюка Павла Волика. Учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського стали не лише її відвідувачами, але й безпосередніми учасниками. Ліцеїсти привітали художників віршами, музичними творами та інсценізацією уривку з невмирущої «Наталки Полтавки». Особливістю виставки стало унікальне поєднання творів графіки та живопису. Відвідувачі    висловили талановитим митцям слова вдячності й побажали творчої наснаг

Переглядів: 513 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

16.09.14 р. у Полтавському міському багатопрофільному ліцеї №1 імені І.П. Котляревського відбулася військово-патріотична гра, присвячена Дню міста. На мальовничих просторах берега р.Ворскли у мікрорайоні Левада зібралась уся ліцейна дружня родина. Захід розпочався екологічним етапом «Якщо ти любиш своє місто, зроби так, щоб було чисто», в результаті якого ліцеїсти прибрали чималу смугу берега річки від сміття. Сама ж гра включала значну кількість етапів: інтелектуальний (знання правил дорожнього руху, пожежної безпеки, історії Полтавщини), туристичний, змагалися з волейболу та ін. У грі  із задоволенням взяли участь не лише ліцеїсти, але й класні керівники, учителі-предметники, що засвідчило єд ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 

Учні 11-го класу Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І.П. Котляревського 25.09.14 р. разом з учителями Московченко Н.О. та Фісуном Е.Г., прослухали лекцію викладача ПУЕТ Горячова О.В. на тему «Китайське економічне диво». У цікавій, інтерактивній формі діалогу викладач розповів про особливості формування китайської економічної моделі, провів паралелі з українськими реаліями. Учні мали можливість задати питання та отримати на них змістовні відповіді фахівця. Також ліцеїсти взяли участь у міні-тренінгу на економічну тематику, спробували власні інтелектуальні здібності в економічному прогнозуванні. Лекційне заняття дало змогу учням розширити власні знання ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

17 вересня 2014 року на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського відбувся Майстер-клас проведення уроків хімії з інтерактивною дошкою в рамках авторської творчої майстерні вчителів хімії області з теми «Формування готовності вчителя до діяльності в інноваційно-освітньому просторі. Інформаційно-комунікативні технології в професійній діяльності вчителя».

Учитель хімії ліцею Воробйова Л.Л. продемонструвала на конкретних прикладах методи роботи з інтерактивною дошкою на уроках хімії та в позаурочний час, ознайомила з технологією підготовки електронного конспекту до уроку хімії з використанням технічних можливостей інтерактивної дошки. Присутні були вдячні за проведену роботу.

Переглядів: 611 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

22 вересня, у переддень святкування 71-ї річниці визволення Полтави від німецько-фашистських загарбників, учні групи  П-23  Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського зустрілися з легендарним полтавцем - учасником Великої Вітчизняної війни,  полковником  у відставці Василем Мусійовичем Глущенком. Уродженець села Білики Кобеляцького району, він 16-річним хлопчаком потрапив на фронт помічником кухаря, а закінчив бойовий шлях у Берліні у званні лейтенанта. Тричі горів у танку, але мрія дожити до Перемоги не покидала.

Кажуть, сміливі завжди мають щастя. У цьому вкотре переконала і зустріч з цією непересічною людиною. Свою розп ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

24.09.14, в ліцеї відбувся Конкурс читців поезій іноземною мовою. Учні ліцею презентували вірші відомих іноземних авторів, та деякі із своїх робіт.

Опинившись у натхненній атмосфері, глядачі насолоджувалися красотою милозвучного французького слова, багатою палітрою англійської лексики, рвучим ритмом німецького вірша та навіть такою нам близькою польською мовою.

Переможцями конкурсу стали Безкоровайна Анна, Ніколенко Катерина, Сіркович Жанна, Янко Ксенія, М’якінькова Олександра, Дмитренко Дарина.

Всі присутні заразилися креативом від виконавців, і з нетерпінням очікують наступного конкурсу, коли вже вони зможуть прочитати нам свої, поки ще не написані поезії. 

Переглядів: 473 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

19 вересня 2014 р. учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім.І.П.Котляревського організували флеш-моб на відзначення Міжнародного дня миру. У світі цей день  відзначається як день глобального припинення вогню і відмови від насильства. Відзначення Міжнародного дня миру започатковане резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року. Всім країнам було запропоновано утримуватися від проведення військових дій.

Щорічно 21 вересня в ООН проводяться різні заходи, які традиційно розпочинаються зі звернення Генерального секретаря організації. Після хвилини мовчання, із зверненням виступає голова Ради безпеки.

Щороку в Міжнародний день миру люди більш ніж у ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

12 вересня 2014 року у Львівському музеї  визвольних змагань відбулося чергове засідання Великої Ради з нагоди церемонії нагородження дипломантів Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді «Мій рідний край» та їх керівників. Його організатором є Союз українок України, який  уже 17 років поспіль гуртує юних патріотів навколо ідеї відновлення зв’язку поколінь, любові до Батьківщини, бажання досліджувати її історію та літературу.

Цього року понад 100 учасників представили свої роботи на осуд компетентного журі, серед них 42 отримали призові місця.  До конкурсної комісії увійшли провідні науковці, доктори історичних, філологічних на ... Читати далі »

Переглядів: 726 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

9 вересня – особлива дата для учнів і вчителів Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1, адже це день народження зачинателя нової української літератури І.П. Котляревського, ім’я якого носить цей заклад. Щороку тут проводяться заходи по вшануванню його пам’яті. Цього разу до традиційного конкурсу стіннівок,  літературного радіожурналу, перегляду фільмів про І.П. Котляревського та екранізації славнозвісної «Наталки Полтавки» додалися нові цікаві форми популяризації творчості  славетного полтавця. Ліцеїсти протягом тижня уважно перечитували рядки  «Енеїди» та «Наталки Полтавки», вишукуючи крилаті вислови для ілюстрованих листівок з афоризмами, які мав змогу прочитати кожен, йдучи коридорами закладу, напружено працював театральний гурток, у неймовірно стислі терміни готуючи інсценізацію, творився сценарій урочистої лінійки. 

245-річчя славетного земляка  ліцеїсти і їх наставники святкували у ... Читати далі »

Переглядів: 676 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 

         30 жовтня учні групи І-31 відвідали  ювілейну виставку «Олександр Довженко і Василь Кричевський у сузір'ї творчості» (до 120-річчя від дня народження Олександра Довженка), яка відбулася в приміщенні Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

         Олександр Довженко і Василь Кричевський – велетні української культури. Їхні творчі шляхи перетнулися в 1928 році на зйомках фільму «Звенигора», який  став етапним у житті О. Довженка як режисера і в житті В. Кричевського як художника кіно.

         Учнів зачарувало відкриття виставки, яке допомогло перенестися в часи дивовижного сплетіння реального з глибокою національною поетичною вигадкою. Юні таланти незалежного театру «Т. АКТ» надали можливість доторкнутися до коренів високого кінематограф ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)