Неділя, 28.04.2024, 08:01
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Головна » 2014 » Лютий » 3 » Використання краєзнавчого матеріалу на уроках та в позаурочний час
12:24
Використання краєзнавчого матеріалу на уроках та в позаурочний час

     28 січня 2014 року у ліцеї був проведений науково-методичний семінар в ході якого вчителі Московченко Н.О., Просвєтова Н.В., Вовченко О.М., Овчарова К.В., Медведєва С.І., Фісун Е.Г., Нікуліна О.О., Мізєва Н.С., Грибан М.Ф. розповіли про форми роботи щодо використання краєзнавчого матеріалу в навчально-виховній діяльності.

     Вчителі ліцею проводять різні форми роботи по використанню краєзнавчого матеріалу під час уроків, предметних тижнів, Параду знань, святкування пам'ятних дат, виховних годин, вивчення курсу за вибором «Видатні постаті України».           Вчителі-філологи розробили «Тексти для читання мовчки на краєзнавчому матеріалі» та ведуть тісну співпрацю з обласною бібліотекою ім. І.П.Котляревського.

     Ліцеїсти вивчають пам'ятки історії, досліджують назви вулиць, знаходять цікаву інформацію про відомих людей Полтави протягом проходження комунікативного курсу з української мови у 8 класі з теми «Полтава. Екскурсія містом».

     В позаурочний час – це робота гуртків, проведення екскурсій, пошукова робота.

     Пошукова робота з краєзнавства є важливим засобом залучення дітей до вивчення історії і природи рідного краю, його етнографічних особливостей, народної культури, вікових традицій. Вона сприяє духовному розвитку, формуванню інтелектуального потенціалу учнів. Пошукову роботу в ліцеї проводять вчителі Кріль Ю.В., Московченко Н.О., Овчарова К.В., Медведєва С.І., Білик Н.І., Воробйова Л.Л., Мироненко В.О.

     Використання краєзнавчого матеріалу на уроках та в позаурочний час відіграє важливу роль у формуванні особистості дитини. Поряд із навчальною, краєзнавчий матеріал виконує виховну та розвивальну фунуції, він сприяє вихованню в учнів любові до рідного краю.

Переглядів: 585 | Додав: licey1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]