Субота, 11.05.2024, 00:22
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Новини ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Головна » Архів новин

 Особливим виявилося Перше вересня та  перший урок для  одинадцятикласників Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1, який вони провели просто неба біля пам’ятника Т.Г. Шевченку. На перший урок діти запросили  і своїх батьків.  Учні груп І-41, ІФ-42, П-43 декламували  патріотичні вірші видатних поетів України – Т. Шевченка, В.Симоненка, В.Сосюри, Б. Олійника, Марії Бойко, обговорювали їх актуальність. Багато ліцеїстів є авторами власних неповторних віршів та прози, у яких сміливо й палко висловлюють свій патріотизм, бажання бачити свій народ вільним і єдиним. Так, Безкоровайна Анна, Янко Ксенія, Грабенко Юлія віршами  про рідну землю схвилюва ... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

У складній ситуації, що склалася в нашій країні, на перший план постають питання профілактики правопорушень, збереження  фізичного й психічного здоров’я підлітків і молоді. Уміння учнів протистояти злочинам і правопорушенням у суспільстві, попередження негативного впливу факторів соціального й природного середовища –саме з цими питаннями були ознайомлені  учні 9-го класу Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського під час зустрічі з працівниками  кримінальної міліції в справах дітей Полтавського МУ УМВС Горобієм В. С. та Шараєм А. Б. Працівники міліції розповіли учням, з якого віку та за яких умов підлітки несуть кримінальну відповідальність, відповіли н ... Читати далі »

Переглядів: 553 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 

Недільний ранок – не привід байдикувати чи ховатися під ковдрою до обіду, навіть якщо завтра вже на кожного чекає робота, семінар в університеті чи шкільна парта. Вихідний день – можливість провести свій вільний час із користю для здоров'я. Саме це довели жителі нашого міста, об'єднавшись у спортивно-масовому заході «Молодь обирає здоровий спосіб життя».21.09.14 р.,  у Полтаві відбувся легкоатлетичний забіг. Після покладання квітів до Вічного вогню учасники забігу на чолі із міським головою Полтави Олександром Мамаєм побігли до Корпусного парку. На фініші відбулося нагородження 400 учасників забігу та відкриття міської спартакіади серед школярів ЗНЗ Полтави. Л ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

 

У суботу 27  вересня 2014 року в Полтавському міському багатопрофільному ліцеї №1 імені І.П. Котляревського відбувся волейбольний турнір між батьками та учнями групи І-21. Азартно, весело, видовищно пройшла гра.

Уболівальники завзято підтримували обидві команди. І хоча виграли все-таки батьки, діти не засмутилися, адже це ще один стимул грати краще. А перемоги попереду.

 

 

 

Переглядів: 567 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

«Урок-екскурсія» 13 вересня. Так можна назвати подорож дев’ятикласників  Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського в с.Великі Будища Диканського району, де всі ми стали учасниками драматичного дійства  - українського весілля. Наречені, дружки, світилки, гості (тобто ліцеїсти) прилучилися до старовинних традицій рідного краю, збережених дбайливими мешканцями села. Кожний етап весілля супроводжувався  народними піснями.  Виставка унікальних рушників ручної роботи, предмети побуту минулих століть, традиційні обереги й пахучі печені шишки нікого не лишили байдужими. За тему «Українське весілля» всім можна поставити відмінні оцінки. Б ... Читати далі »

Переглядів: 619 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

10 вересня 2014 року учні 11 класу правового профілю Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім.І.П.Котляревського відвідали документальну виставку „Народний Рух України: на шляху до незалежності”, що відкрилася  у Державному архіві Полтавської області до 25-ї річниці створення громадсько-політичної організації „Народний Рух України за перебудову” .

Цікавими для ліцеїстів у рамках вивчення курсу «Історія Полтавщини» були виступи народного депутата  4-х скликань, голови Полтавської крайової (обласної) організації НРУ з 1994 по 2005 рр., засновника обласної організації „Просвіта” М.Г. Кульчинського,  голови  управи ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

У рамках місячника фізкультури й спорту в Полтавському міському багатопрофільному ліцеї №1 імені І.П. Котляревського протягом 10-12 вересня відбувся спортивний фестиваль «Воркаут у ліцеї», присвячений Дню міста. Воркаут -  це нове спортивне захоплення, яке з кожним днем набуває все більшої популярності як  в Україні,  так і в усьому світі. Для багатьох хлопців і дівчат воркаут стає основою становлення їх як особистості, він розвиває не лише фізично, але також духовно, морально, розумово. Прихильники такого способу життя однозначно вибирають  здоровий спосіб життя, а також активно його пропагують у суспільстві. Учителями фізкультури на високому рівні були організовані змагання, що зібрали не лише вболівальників, але й класних керівників та вчителів-предметників. 

Переглядів: 544 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

  У рамках місячника фізкультури й спорту 5 вересня серед учнів 8-х класів Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім.І.П.Котляревського відбулися спортивні змагання. Вони мали на меті не лише згуртувати новоприбулих ліцеїстів та запалити в них командний дух, але й продемонструвати їх кмітливість, спритність та силу. Учні змагалися в естафетах, вправах з м’ячем, стрибках. Такі заходи спонукають дітей до систематичного фізичного самовдосконалення, сприяють утвердженню здорового способу життя, розвитку рухових якостей, почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги. Кожну команду підтримували палкі вболівальники, серед яких були класні керівники та викладачі. Віват спорту й здоров ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

З 20 серпня по 20 вересня 2014 року стартував Всеукраїнський місячник «Увага! Діти на дорозі!». І вже стало доброю традицією для  Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім.І.П.Котляревського  проводити в навчальному закладі   профілактичні заходи  спільно з управлінням Державтоінспекції  ГУМВС України в Полтавській області. Їх метою є  підвищення інформованості учнів про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму. Представник ДАІ, Олександр Клименко, інспектор з оформлення ДТП ДАІ м. Полтава, під час зустрічі 8 вересня 2014 р. з учнями 8 кл. надав   багато корисної інформації  щодо запобіганню дорожньо-транспортних пригод, а також  про статистичні дані нещасних випадків  та як уникнути  небезпеки на дорозі. А головне, інспектор нагадав, що дорога завжди небезпечна!  &nb ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

10 вересня 2014 р. в Літературному музеї  імені І.П. Котляревського з нагоди  245–річчя від дня народження славетного полтавця відбулося відкриття  виставки члена Національної спілки художників України, доцента кафедри образотворчого мистецтва ПНТУ імені Юрія Кондратюка Миколи Грибана та заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України, лауреата Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, доцента кафедри образотворчого мистецтва ПНТУ імені Юрія Кондратюка Павла Волика. Учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського стали не лише її відвідувачами, але й безпосередніми учасниками. Ліцеїсти привітали художників віршами, музичними творами та інсценізацією уривку з невмирущої «Наталки Полтавки». Особливістю виставки стало унікальне поєднання творів графіки та живопису. Відвідувачі    висловили талановитим митцям слова вдячності й побажали творчої наснаг

Переглядів: 523 | Додав: licey1 | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 »