П`ятниця, 26.04.2024, 15:28
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Головна » 2014 » Жовтень » 1 » Полтавщина - мій рідний край, моя земля…
15:30
Полтавщина - мій рідний край, моя земля…

 

23  вересня з нагоди святкування Дня міста учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П.Котляревського  здійснили навчально-виховну екскурсію до смт. Котельви, яка напередодні відзначала День партизанської справи.  Відвідавши народний музей двічі Героя Радянського Союзу С.А.  Ковпака, оглянувши експонати та прослухавши змістовну екскурсію, діти отримали знання про героїчні подвиги людини, яка, керуючи двохтисячним військом партизанів, завдавала нищівних ударів німецько-фашистським загарбникам. Учні мали змогу оглянути зразки військової зброї періоду Другої Світової війни, а також потримати деякі з них у руках.

Дощова погода не стала на заваді побувати й  у Національному музеї гончарства, що в с. Опішне, доторкнутися до культурних надбань рідного народу. Діти разом з керівниками мали змогу оглянути старовинний посуд, фотографії, які розповідають про життя гончарів минулого сторіччя, величезну виставку мисок із різних куточків України.   Надзвичайне враження отримали від виставки картин на глині – панно. Та найбільше позитивних емоцій приніс майстер-клас  М.Г. Пошивайла, творчість якого є визначним явищем українського мистецтва. Його вироби – своєрідна енциклопедія техніки роботи з глиною каталог прийомів декорування виробів, підтвердження необмежених виражальних можливостей кераміки. Микола Пошивайло – єдиний із опішненських гончарів, хто досконало володіє технікою підполивної мальовки глиняних виробів із використанням традиційної орнаментики, характерної для народної кераміки кінця ХІХ – початку ХХ століття. Умілість і вправність рук майстра допомогли дітям відчути животворну красу глини, власноруч створити перші гончарні вироби.

За парканом комплексу відкриваються дивовижні краєвиди, які з захопленням діти оглянули з висоти пагорба, на якому розташований музей. Тут усе в гармонії з природою.

Переглядів: 697 | Додав: licey1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]